Word lid
of doneer!
  Volg ons op
Twitter
  Volg ons op
Facebook

Stuur ons uw mening!

Graag nodigen wij u uit mee te denken en te praten over Soest en Soesterberg. Draag nieuwe dilemma's aan, presenteer oplossingen of leg een vraag voor. Wij horen graag van u via ons contactformulier.

Hieronder leest u onze nieuwsbrief van juli 2021 vanuit de Fractie van Soest2002. Klik op de link om de nieuwsbrief in PDF te openen: http://www.soest2002.nl/lay/media/upload-2021/nieuws-uit-de-fractie-juli-2021_soest2002.pdf   ...
Lees verder
De huidige referendumverordening is van 2005 en is aan vernieuwing toe.  Volgens deze verordening is een referendum mogelijk nadat de Raad en besluit heeft genomen. In de nieuwe verordening is het onder meer mogelijk om een referendum te houden voordat de Raad een besluit heeft genomen. De f...
Lees verder


14 Partijen voor 29 zetels:

democratie ten top?

Terug naar overzicht

Nieuwsdatum: 07-01-2018

In de diverse media lezen we het: 3 nieuwe lokale partijen willen de komende gemeenteraadsverkiezingen een gooi doen naar een zetel in de Soester gemeenteraad.

Dat maakt dat u straks in het stemhokje 14 partijen op uw formulier ziet staan.

Voor de 29 zetels die de gemeente Soest telt. En daar staat u dan, met het potlood in de aanslag.

Een aantal weken voor de verkiezingen heeft u waarschijnlijk menig kandidaat “real life” of in advertenties voorbij zien komen. Allemaal mensen die zich keihard in willen gaan zetten voor onze mooie gemeente. Ieder vanuit zijn eigen perspectief.

Welk vakje dan rood te maken?
Democratie betekent letterlijk: heerschappij van het volk.Dat is dan geregeld. En u kleurt het vakje rood van…….. ja waarvan dan eigenlijk?

Want waar stemt u dan op? Van die 14 partijen? Wat maakt voor u het onderscheid?
Vele van de kleine lokale politieke partijen hebben één speerpunt. Dat is bijvoorbeeld groen, of zorg, de sociaal zwakkeren, LHBT beleid, hondenbelasting etc etc. Als al deze partijen 1 of 2 zetels in de raad hebben, hoe wordt er dan tot een gedragen besluit gekomen? Kunnen er dan beslissingen genomen worden die het wonen, werken en welzijn in het dorp op orde houden?  Zijn er dan integrale besluiten mogelijk? Kortom: is het belang van het dorp hiermee gediend? Democratie?

U verschuift uw rode potlood naar Soest2002. Een keuze voor de toekomst: wonen, werken, welzijn. Wij zien deze onderdelen niet los van elkaar. Groen is nodig voor het welzijn, maar ook duurzaamheid draagt daar aan bij. En wat dacht u van de ondernemers die belangrijk zijn voor ons economisch klimaat. Zonder ondernemer heeft u misschien geen werk, of moet u in Amersfoort uw boodschappen doen. Dat is ook welzijn. Als we ons woningaanbod niet op peil houden, vergrijst het dorp, vertrekken de ondernemers en worden gemeentegelden onevenredig verdeeld. Een uitstervend dorp…….

Soest2002 onderscheidt zich juist door haar integraliteit. Daar waar de kleine partijen afhaken.

Die het democratisch bestel kunnen belemmeren om beslissingen te nemen voor het totale pallet van noodzakelijke aspecten in een dorp.

We wensen u toe dat u straks vol overtuiging uw rode potlood een vakje laat inkleuren. Wetend dat uw totale belang straks vertegenwoordigd wordt in de nieuwe gemeenteraad.

Dat is democratie ten top!

Reageren? Leuk! Karinhbw@icloud.com

 

Fractievoorzitter

Karin Scholten

Portefeuille: Economie - RO [incl. accommodatiebeleid] - Sport - FinanciŽn - Bestuurlijke taken

Stuur een e-mail