Word lid
of doneer!
  Volg ons op
Twitter
  Volg ons op
Facebook

Stuur ons uw mening!

Graag nodigen wij u uit mee te denken en te praten over Soest en Soesterberg. Draag nieuwe dilemma's aan, presenteer oplossingen of leg een vraag voor. Wij horen graag van u via ons contactformulier.

Hieronder leest u onze nieuwsbrief van juli 2021 vanuit de Fractie van Soest2002. Klik op de link om de nieuwsbrief in PDF te openen: http://www.soest2002.nl/lay/media/upload-2021/nieuws-uit-de-fractie-juli-2021_soest2002.pdf   ...
Lees verder
De huidige referendumverordening is van 2005 en is aan vernieuwing toe.  Volgens deze verordening is een referendum mogelijk nadat de Raad en besluit heeft genomen. In de nieuwe verordening is het onder meer mogelijk om een referendum te houden voordat de Raad een besluit heeft genomen. De f...
Lees verder


Raadgever: Maak het mooier, beter, leuker!

Terug naar overzicht

Nieuwsdatum: 01-03-2020

“Wat ik hier mis? Een gezondheidswinkel met tips en adviezen.” “Sinds ik mijn tweede kindje verwachtte ben ik op zoek naar een huis met een tuintje. Inmiddels is de derde geboren.” “Een inlooppunt van de wijkagent...”
Een mooie vrijdagmiddag in winkelcentrum Soest-Zuid. Boodschappenwagentjes rijden af en aan. Een enkeling geniet op een terrasje van de eerste zonnestralen. Zomaar een paar antwoorden als ik de vraag stel wat men hier mist.

Ik kijk rond. Zullen we eens een stukje gaan fietsen? Stap op. We starten in Soest-Zuid.In winkelcentrum Soest-Zuid staan veel winkels leeg. De eigenaar vindt leegstand blijkbaar niet vervelend, maar wij als inwoners wel! Wat kan de gemeenteraad hieraan doen? De plek aantrekkelijker maken. Plant een boom en poot wat bloeiend groen. Maak van een enkele parkeerplaats een mini-tuintje. En u? U kunt ook meehelpen: koop bij de plaatselijke ondernemer. Natuurlijk is online kopen handig en fijn. Maar koop ook in je eigen dorp!

We fietsen door over de Soesterbergsestraat en rijden langs een aantal garages midden tussen de woningen. Koop ze uit en vul de leegkomende plekken op met woningen! Dit kunnen ook appartementen zijn, drie of vier hoog. En geef de ontwikkelaar mee dat er groen aan de gevels en rond het complex moet komen. Zo komen er woningen én groen bij.

We rijden over de Middelwijkstraat. Ik zie veel zonnepanelen op daken, goed om te zien. Die zijn nodig als we ons willen voorbereiden op gasloos. De gemeenteraad denkt nu al na over de eerste wijk die gasloos moet worden. Heeft u al eens nagedacht over isolatie van uw woning? Een investering die u snel terugverdient en die een grote bijdrage levert aan de CO2-reductie.

Komen we aan op de Van Weedestraat. Ook hier leegstand en de straat mist een hart. Wat kunnen we hier doen? Breng parkeren achter de Van Weedestraat. Handhaaf parkeerplekken voor mensen die slecht ter been zijn. Maak gezellige terrasjes met groene perkjes. Een café voor de jongeren.

Terugfietsend over de Korte- en Lange Brinkweg. Hier zien we voldoende plekken die een upgrade verdienen: realiseer er woningbouw. In het groen.

Wij als Soest2002 zijn geen voorstander van het volproppen van alle groene gebiedjes in het dorp. Dat zijn keuzes waar we meer dan 100 jaar last van blijven houden. Maak nieuw groen aan de randen van het dorp en bouw daartussen. Kwaliteit maken en behouden.

Met tegenwind weer terug in Soest-Zuid. Waar mensen mij spraken over wonen, gezondheid en veiligheid. Ondanks de tegenwind is dat waar ik volop voor blijf gaan!

Reageren? Mail me: schok@soest.nl.
Karin Scholten, Soest2002