Word lid
of doneer!
  Volg ons op
Twitter
  Volg ons op
Facebook

Stuur ons uw mening!

Graag nodigen wij u uit mee te denken en te praten over Soest en Soesterberg. Draag nieuwe dilemma's aan, presenteer oplossingen of leg een vraag voor. Wij horen graag van u via ons contactformulier.

Hieronder leest u onze nieuwsbrief van juli 2021 vanuit de Fractie van Soest2002. Klik op de link om de nieuwsbrief in PDF te openen: http://www.soest2002.nl/lay/media/upload-2021/nieuws-uit-de-fractie-juli-2021_soest2002.pdf   ...
Lees verder
De huidige referendumverordening is van 2005 en is aan vernieuwing toe.  Volgens deze verordening is een referendum mogelijk nadat de Raad en besluit heeft genomen. In de nieuwe verordening is het onder meer mogelijk om een referendum te houden voordat de Raad een besluit heeft genomen. De f...
Lees verder


“De waarde van een maatschappelijk cv”

Terug naar overzicht

Nieuwsdatum: 09-04-2019
Vrijdag 5 april jl bracht de fractie een bezoek aan Amaris Schoonoord.

In de raad kunnen we druk zijn met beleid. Wij ontmoeten graag de praktijk..
 
Namens Amaris Zorggroep Regio Eemland worden we ontvangen door de zorgcoordinator Marie-Louise Hehenkamp. Gepassioneerd vertelt zij over de visie van Amaris op de zorg. Rode draad in haar verhaal zijn de mensen: zorg is soms nodig. Dit moet altijd bijdragen aan het welzijn van de mensen. We moeten dan ook eigenlijk niet spreken over een “zorg-leefplan” maar over een “leef-zorgplan”. Vaak is de zorg niet meer dan vier uur per dag: we moeten dus zorgen dat het een goed leven is. Dan ben je een welzijnswerker in plaats van een zorgverlener. 
 
Mevrouw Hehenkamp hield ook een gloeiend pleidooi voor de bijdrage van studenten in verpleeghuizen. Als maatschappij moeten wij waarde toe gaan kennen aan een maatschappelijk cv: wat heb jij in jouw leven al voor een maatschappelijke activiteiten verricht? Een waardevolle gedachte: wij focussen ons op onze zakelijke competenties maar er is meer. Niet alleen in de persoonlijke ontwikkeling maar ook de bijdrage die er geleverd kan worden binnen een gemeenschap van een verpleeghuis. Van bingo tot een brunch maken, van een training op de Ipad, tot een wandeling buiten: 'alles heeft een waarde!' Deze draagt toch ook zeker bij aan de persoonlijke ontwikkeling van een mens?! Als we dit met elkaar beseffen en hier een gedachtegoed mee in gang zetten, hoe mooi is dit dan voor de zorg en de maatschappij?!
 
Met deze gedachte liepen wij weer de zon in. Iets om over na te denken. 
Soest2002: werken-wonen-welzijn.
 
Namens de fractie,

 

Fractievoorzitter

Karin Scholten

Portefeuille: Economie - RO [incl. accommodatiebeleid] - Sport - Financiën - Bestuurlijke taken

Stuur een e-mail