Word lid
of doneer!
  Volg ons op
Twitter
  Volg ons op
Facebook

Stuur ons uw mening!

Graag nodigen wij u uit mee te denken en te praten over Soest en Soesterberg. Draag nieuwe dilemma's aan, presenteer oplossingen of leg een vraag voor. Wij horen graag van u via ons contactformulier.

Hieronder leest u onze nieuwsbrief van juli 2021 vanuit de Fractie van Soest2002. Klik op de link om de nieuwsbrief in PDF te openen: http://www.soest2002.nl/lay/media/upload-2021/nieuws-uit-de-fractie-juli-2021_soest2002.pdf   ...
Lees verder
De huidige referendumverordening is van 2005 en is aan vernieuwing toe.  Volgens deze verordening is een referendum mogelijk nadat de Raad en besluit heeft genomen. In de nieuwe verordening is het onder meer mogelijk om een referendum te houden voordat de Raad een besluit heeft genomen. De f...
Lees verder


Werkbezoek aan de Ambachtshal

Terug naar overzicht

Nieuwsdatum: 06-11-2017

Vrijdag 3 november jl. bracht de fractie een werkbezoek aan de Ambachtshal.
De Ambachtshal: een podium voor creatieve ondernemers die op een innovatieve manier samenwerken.

Vanuit ons hart voor ondernemers waren we benieuwd naar dit initiatief.  Maar ook naar alles wat ondernemers Claudia en Reijer Looysen nu zoal onderweg tegenkwamen en de rol van de gemeente hierin. 
Op pad naar de Koningsweg!

Binnenkomend in het pand waar voorheen tot tweemaal toe een drukkerij gevestigd was valt de industriële look gecombineerd met het hout van het Houten Vloeren Paleis direct op. Een eigentijds interieur waar het aangenaam toeven is.
Aan de grote houten tafel werden we bijgepraat door Claudia en Reijer (initiatiefnemers), Erica, (Zippy Communicatie), Matthias (Vertrouwd Hout) en Nicole (Amerpoort).

Claudia vertelt over de opstart en het zoeken van ambachtslieden om deel te nemen aan dit initiatief. De gedachte was er, het pand leek er te zijn en toen de mensen nog.
Ambacht, creativiteit en samenwerken verbinden. Alles vanuit de gedacht van OMDENKEN: denken in termen van kansen en niet in problemen. Dat wilden Reijer en Claudia erg graag. Toch liepen ze her en der tegen problemen. Waar Reijer dan weer enthousiast een kans van probeerde te maken.

Terugkerend thema in het gesprek is de wijze waarop er door partijen geacteerd werd. De initiatiefnemers namen ons aan de hand van concrete voorbeelden mee in de wereld van de beslissers. 
Voortdurend positief vertellend dat dit initiatief zonder enige subsidie tot stand is gekomen.
Nicole van kaarsenmakerij de Punt, Amerpoort, vertelde hoe zij zonder extra gemeentelijk bijdrage de kaarsenmakerij draaiende houdt. Cliënten met diverse zorgachtergronden gezamenlijk aan het werk. Zover hun kunnen dit toelaat maar stimulerend binnen de mogelijkheden van deze mens. 
Matthias en Erica vertelden ons wat deze vorm van ondernemerschap met hun eigen business en creativiteit doet. Matthias werkt momenteel dubbelop: vanuit een vaste baan als kok hoopt hij zijn Vertrouwd Hout bedrijf tot een fulltime baan uit te kunnen laten groeien. Reijer stelt hem de prikkelende vragen.
Erica heeft al 20 jaar ervaring in de communicatiewereld. Zij is erg blij met haar plek in de Ambachtshal: er is de hele dag door contact met alle ondernemers, inclusief de cliënten van Amerpoort. Daar word je blij van! Ook bij Erica hoor je soms de prikkelende vragen van Reijer. 

De openheid en eerlijkheid in dit gesprek heeft de fractie enorm gewaardeerd! 
We hebben gesproken over de veranderende rol van de gemeente en haar ambtenaren, over mogelijkheden en omdenken. “Want bij omdenken hoort ook meedenken”. 

Als fractie hebben we met elkaar input ontdekt voor ons programma: de gehoorde knelpunten bij ondernemers werden ook hier weer bevestigd. 
Daar gaan we ons de komende periode voor inzetten!
Maar ook in het huidige beleid zetten we ons in voor de ondernemer. Deze waardevolle inbreng kunnen we toepassen in onze keuzes. De ondernemers zijn een van onze hoofdslagaders van onze Soester economie.
Zij leveren een belangrijke bijdrage aan de vitaliteit van ons dorp.

Werken – Wonen – Welzijn : wat hangt het nauw met elkaar samen en hoe graag zetten we ons als fractie hiervoor in!

Kijk ook eens op de website van de Ambachtshal www.ambachtshal.nl  om meer over dit ondernemersinitiatief te lezen.

Met een groet Karin Scholten
Fractie-assistent

 

Fractievoorzitter

Karin Scholten

Portefeuille: Economie - RO [incl. accommodatiebeleid] - Sport - FinanciŽn - Bestuurlijke taken

Stuur een e-mail