Word lid
of doneer!
  Volg ons op
Twitter
  Volg ons op
Facebook

Stuur ons uw mening!

Graag nodigen wij u uit mee te denken en te praten over Soest en Soesterberg. Draag nieuwe dilemma's aan, presenteer oplossingen of leg een vraag voor. Wij horen graag van u via ons contactformulier.

Iedere vier jaar zijn er verkiezingen. Met vaak dezelfde vraag: hoe houden wij onze inwoners betrokken? Want waarom is het opkomstpercentage zo laag? Waarom komen er zo weinig inwoners naar de raadsvergaderingen? Waarom, waarom, waarom…… Het antwoord daarop heeft de coalitie don...
Lees verder
Het is alweer bijna 12 maanden geleden sinds onze laatste ALV en 8 maanden na de Verkiezingen. Via onze website, FB en nieuwsbrieven en via de mail hebben wij onze leden op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen voor, tijdens en na de verkiezingen. Hierbij spreken wij nogmaals onze dank uit aan on...
Lees verder


Afsluiting startbaan Vliegveld

Terug naar overzicht

Nieuwsdatum: 12-05-2015

Artikel 38 vragen van Soest2002 over de afsluiting van de startbaan op vliegveld Soesterberg.

 

Sinds een aantal jaren zijn wij als inwoners van Soest de trotse gebruikers van een  bijzonder stukje natuur, het voormalig vliegveld Soesterberg. Het is ons als het ware in de schoot geworpen. Nu het Park Vliegbasis Soesterberg is geopend biedt dat veel recreatieve mogelijkheden, zoals het gebruik van de mooie wandel- en fietsroutes. Vooral de route die loopt over de open en weidse startbaan is een steeds terugkerende belevenis. Tot onze grote verbazing is dit mooiste gedeelte van het vliegveld volledig afgesloten van 15 maart t/m 15 augustus, de mooiste tijd van het jaar voor wandelaars- en fietsers. Dit vanwege de aanwezigheid van de veldleeuwerikken, die in deze periode broeden. De populatie gedijt daar goed, en dan toch de afsluiting. Ja u leest het goed, voor wandelaars en fietsers. Zeer teleurstellend, omdat er al zoveel gedeeltes zijn afgesloten als broedplaats voor de vogels. Het gehele vliegveld ten oosten van het Wethouder Lemmenpad, alsmede grote gedeeltes aan de noordzijde bij de Paltz, zijn ook al niet toegankelijk.   

Door genoemde afsluiting is het ook volledig onmogelijk om via het vliegveld van Soesterberg naar Den Dolder te fietsen. Voor de inwoners van Soesterberg is dit zeer aantrekkelijk. De fractie hecht grote waarde toe aan natuur, maar dit vinden we echt te ver gaan. Nog even en het gehele vliegveld gaat weer op slot.   

 Onze fractie heeft daarom aan het college de volgende vragen gesteld: 

1. Deelt u onze mening dat dit een ongewenste ontwikkeling is.
2. Zo ja, bent u bereid om uw invloed in de Stuurgroep aan te wenden om deze omissie op de kortst mogelijke termijn weer ongedaan te maken.

 

Raadslid

Heather Treffers

Stuur een e-mail