Word lid
of doneer!
  Volg ons op
Twitter
  Volg ons op
Facebook

Stuur ons uw mening!

Graag nodigen wij u uit mee te denken en te praten over Soest en Soesterberg. Draag nieuwe dilemma's aan, presenteer oplossingen of leg een vraag voor. Wij horen graag van u via ons contactformulier.

Hieronder leest u onze nieuwsbrief van juli 2021 vanuit de Fractie van Soest2002. Klik op de link om de nieuwsbrief in PDF te openen: http://www.soest2002.nl/lay/media/upload-2021/nieuws-uit-de-fractie-juli-2021_soest2002.pdf   ...
Lees verder
De huidige referendumverordening is van 2005 en is aan vernieuwing toe.  Volgens deze verordening is een referendum mogelijk nadat de Raad en besluit heeft genomen. In de nieuwe verordening is het onder meer mogelijk om een referendum te houden voordat de Raad een besluit heeft genomen. De f...
Lees verder


Werkbezoek renovatieprojecten Portaal

Terug naar overzicht

Nieuwsdatum: 30-03-2015

Geslaagd werkbezoek bij renovatie projecten Portaal

Vrijdag 27 maart hebben vertegenwoordigers van de raad en van het college een bezoek gebracht aan de renovatieprojecten van wooncorporatie Portaal op de Rubenslaan in Soest en de Buys Ballotlaan in Soesterberg. Portaal renoveert hier woningen waarvan een aantal al gereed is. In de Rubenslaan gaat het om flats van ruim 40 jaar oud. Deze worden voorzien van een lift en de woningen worden van binnen en buiten volledig gerenoveerd en voorzien van gevelisolatie en driedubbel glas, zodat voor bewoners binnen niet alleen een aangenaam woon klimaat ontstaat, maar ook een enorme besparing op energieverbruik.  De enthousiaste medewerkers van Portaal gaven een uitgebreide toelichting over de werkzaamheden, waarbij  gedurende de verbouw getracht is om overlast voor de bewoners zoveel mogelijk  te beperken. 

Per woning kost dit veel geld. De totale investering loopt in de miljoenen, waarvoor deels financiering van derden moet worden aangetrokken en deels ook bestaande woningen van Portaal worden verkocht. Weliswaar betekent dit voor de bewoners een geringe huurverhoging van €30 per maand, maar door besparing op de energie kosten wordt deze verhoging grotendeels weer terugverdiend. Alle aanwezigen waren onder de indruk van datgene wat wordt gerealiseerd en ook een aanwezige bewoonster gaf tekst en uitleg over hoe een en ander was verlopen. Er was best wel wat ongemak tijdens de werkzaamheden maar het uiteindelijke resultaat was het dubbel en dwars waard, zo vertelde zij. Kortom een succesvolle operatie waardoor deze flatwoningen weer up to date zijn voor de komende 30 jaar. 

Vervolgens werd nog een bezoek gebracht aan een recentelijk gerenoveerde woning in de Buys Ballotlaan te Soesterberg, waar wordt gewerkt aan de renovatie van eengezinswoningen. Een complete metamorfose, nieuwe gevels, nieuwe keuken, badkamer en verwarmingsinstallatie, waarmee ook hier een optimaal resultaat wordt bereikt en de energie kosten zeer laag worden. Ook hier heel veel enthousiasme van college en raadsleden en niet in de laatste plaats van de bewoners. 

Bijzonder prettig was het te vernemen dat de samenwerking hierbij met de gemeente door Portaal en in het bijzonder met onze wethouder Janne Pijnenborg als zeer positief en constructief wordt ervaren. Uiteraard is dat goed om te horen en geeft aan dat deze coalitie, waarvan wij deel uitmaken, op de goede weg is. Al met al een geslaagd werkbezoek waarop door allen met tevredenheid kan worden terug gezien.