Word lid
of doneer!
  Volg ons op
Twitter
  Volg ons op
Facebook

Stuur ons uw mening!

Graag nodigen wij u uit mee te denken en te praten over Soest en Soesterberg. Draag nieuwe dilemma's aan, presenteer oplossingen of leg een vraag voor. Wij horen graag van u via ons contactformulier.

Hieronder leest u onze nieuwsbrief van juli 2021 vanuit de Fractie van Soest2002. Klik op de link om de nieuwsbrief in PDF te openen: http://www.soest2002.nl/lay/media/upload-2021/nieuws-uit-de-fractie-juli-2021_soest2002.pdf   ...
Lees verder
De huidige referendumverordening is van 2005 en is aan vernieuwing toe.  Volgens deze verordening is een referendum mogelijk nadat de Raad en besluit heeft genomen. In de nieuwe verordening is het onder meer mogelijk om een referendum te houden voordat de Raad een besluit heeft genomen. De f...
Lees verder


Kandidatenlijst gemeenteraad 2014

Janne Pijnenborg lijsttrekker

Terug naar overzicht

Nieuwsdatum: 03-12-2013

Op twee december vond de algemene ledenvergadering plaats van Soest2002 waarin Janne Pijnenborg (44) werd gekozen als lijsttrekker van Soest2002 voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014. Zij volgt Teun Middelkoop op die sinds de oprichting in 2002 het boegbeeld is geweest van de partij. Soest2002 kiest hiermee duidelijk voor verjonging, al krijgen ook vertrouwde namen een hoge plaats op de kieslijst. “We hebben vanaf maart een nieuwe bemanning,” aldus Middelkoop, “maar we blijven rotsvast op onze koers voor een levendig en groen Soest en Soesterberg, nu en in de toekomst.”

Janne Pijnenborg, de nieuwe lijsttrekker is een geboren Soesterse. Na haar middelbare schoolopleiding aan het Nieuwe Eemland in Amersfoort, vertrok zij naar Utrecht om rechten te studeren. Daarna werkte zij onder meer als bedrijfsjurist bij de Amsterdamse Waterleidingen en bij de gemeente. In 2000 verhuisde zij met haar man en oudste dochter van Utrecht terug naar Soest, waar zij wonen met hun drie schoolgaande kinderen. In 2003 werd Pijnenborg raadsgriffier in Baarn, een baan die zij eerder dit jaar verruilde voor eenzelfde functie bij de gemeente Houten. “Als griffier ken ik de gemeentepolitiek heel goed van binnenuit, maar mag ik me nergens inhoudelijk over uitspreken” aldus Pijnenborg. “Ik denk dat ik als raadslid in Soest een waardevolle bijdrage kan leveren aan het maatschappelijk debat. Niet alleen door mijn werk, maar ook vanuit mijn vele contacten in scholen, besturen en sportclubs hoor en zie ik wat er leeft. Soest is een prachtige gemeente met veel activiteiten. Als we dat zo willen houden moeten we daar wel aan werken en het is belangrijk daar iedereen zoveel mogelijk bij te betrekken. De tijd dat de overheid alles regelde is voorbij. We moeten nu zelf aan de bak. Zelf de zorg regelen voor degenen die dat nodig hebben. Zelf zorgen dat ondernemers de ruimte krijgen om werkgelegenheid te scheppen. Ik heb gezien dat er in Soest heel veel kennis en ervaring leeft onder de bewoners. Op allerlei gebied. Als we die krachten kunnen bundelen, kunnen we onze mooie dorpen nog aantrekkelijker maken en kunnen jong en oud hier plezierig blijven wonen.”

Na twaalf jaar vindt Middelkoop het een mooi moment om het stokje over te dragen. “Ik heb daar een heel positief gevoel bij als ik denk aan de nieuwe lijst die we presenteren,” zegt hij. “Als ik kijk naar de eerste vijf kandidaten dan verbinden we daar nieuwe gezichten als Janne Pijnenborg en Harm Hilgeman met de ervaring van Tijmen Koelewijn, Bert Groothuis en Martien van Leijenhorst.” De eerste tien plaatsen op de lijst worden verder ingevuld door Karin Scholten , Gerrit van Dorp, Piet Klandermans, Loek de Rooij en Annette Rijks. Soest2002 is een gevestigde partij, maar heeft altijd een open oog voor de toekomst, betoogt oprichter Teun Middelkoop, die aangeeft nog te willen nadenken over het verzoek van de ledenvergadering om in maart beschikbaar te willen zijn als beoogd wethouder. 

De eerste tien kandidaten van de lijst:

1 Janne Pijnenborg

2 Tijmen Koelewijn

3 Bert Groothuis

4 Martien van Leijenhorst (Soesterberg)

5 Harm Hilgeman (Soestduinen)

6 Karin Scholten

7 Gerrit van Dorp

8 Piet Klandermans (Soesterberg)

9 Loek de Rooij

10 Annette Rijks